Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Іванович Фисаченко

«В місті було дуже страшно, я дуже переживала за чоловіка»

переглядів: 92

Сім’я пенсіонерів виїхала з Краматорська після вибуху на залізничному вокзалі

Ми з чоловіком – пенсіонери з міста Краматорськ. Два роки тому у чоловіка був інсульт, ми боролися з цим. Я ще працюю, тому винаймала доглядальницю для чоловіка. 

Коли почалася війна, ми були в Краматорську. Нас дуже обстрілювали. Ми були в хаті, я прокинулася від вибухів. З нашого вікна було видно дим. Бомбили аеродром. Я сказала чоловікові, що почалася війна. Звісно, що ми на роботу не вийшли. В місті було дуже страшно, я дуже переживала за чоловіка.

14 березня я прокинулася від звуків сирени й почула, як літак над нашим домом пролетів. І десь через хвилину стався вибух недалеко від нашого дому. Там троє людей загинуло, і руйнування великі. 

Коли 18 березня цілилися в приміщення СБУ, багато домів залишилися без вікон, і мій знайомий загинув, а його жінка отримала важкі поранення, лишилася зору. Шокує, коли ми дізнаємося, що гинуть наші хлопці знайомі, які служили на аеродромі. Було жахливо, коли я побачила по телевізору звільнену Бучу. А остання крапка - це залізничний вокзал в місті Краматорськ.

Моя сестра живе в Запоріжжі. Вона покликала до себе, коли у нас сталася трагедія на залізничному вокзалі. Ми живемо недалеко від вокзалу, тому вирішили, що потрібно їхати. Нам родичі винайняли автомобіль, і ми 9 квітня приїхали до сестри в Запоріжжя. Думали, що їдемо на місяць, але досі тут знаходимося, бо повертатися страшно. Хоча багато вже сусідів повернулися.

Ми дуже сподіваємося, що цього літа все закінчиться, віримо в наших хлопчиків. Віримо, що вони витримають, сподіваємося що нам дадуть необхідну зброю, і завдяки нашим захисникам ми виженемо цю напасть з нашої країни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій