Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Олександрівна Крючкова

«В Маріуполі я втратила новонароджену дитину»

переглядів: 82

Я з Маріуполя. Жила там тільки три роки: там я вийшла заміж і народила сина. І ось, через три роки, ми прокинулися від вибухів і дізналися, що почалася війна. Не вірилося. Думали, що все буде добре з Маріуполем, і ми все зможемо подолати.

Я була вагітна, а лікарської допомоги не було. Не було світла, води, опалення. У немовляти закінчилася суміш, і дитина загинула. 

Шокувала смерть багатьох мирних людей. Багато людей в Маріуполі просто гинули на очах. 

Люди допомагали один одному, стали як рідні, і поводились один з одним як з рідними.

Ми були в центрі Маріуполя до 17 березня, за нами приїхав мій батько з околиці й сказав, що потрібно виїжджати. На наступний день там, де ми жили з чоловіком, були великі бої, і ми вирішили виїхати.

Нас вивезли на Бердянськ, потім до Запоріжжя. Дорогою в селі якомусь ми попали під обстріл: думали, що вже не виживемо. Коли під’їжджали на український блокпост, по ньому стріляли, і ми також попали під обстріл.

Зараз ми в Тернопільській області живемо. Далеко від рідного міста, далеко від рідних, ще й дитину загубили - це все дуже важко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я харчування дітей житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій