Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Володимирович Остапенко

«В квартирі сина все розбило»

переглядів: 10

Я сам з Бахмуту. До війни все було добре, жили гарно, сім’я. Як почало гуркотіти, нам люди сказали, що почалася війна. Ми були в шоці, не могли подумати, що таке може статися. Надіялись, що наші війська відіб’ють це все.

А потім над нами почало літати. Спершу прилетіло у військову частину - там недалеко була квартира сина, і там все розбило. Тоді ми зрозуміли, що потрібно тікати, і виїхали.

Дуже багато людей на той момент виїжджало, їхали дуже довго, черги. А потім ще гірше стало, ще більше народу почало виїжджати. Тяжко: все рідне там залишилося

Ми приїхали на Полтавщину - нас одразу поставили на облік і видали гуманітарну допомогу, воду, їжу. Люди допомогли знайти тут хатинку. В Миргороді є діаспора Бахмуту, і там ми отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова, так що в цьому плані все добре.

Наше місто повністю розбите, все згоріло. Поки будемо надіятися, що все ж таки місто відбудують. Їхати туди нічого, бо там все заміновано, багато боєприпасів розкидано. Можливо, Європа допоможе відбудувати наші розбиті міста.

Земля Полтавщини нас прийняла, тут люди добрі. Так що я думаю, в Україні буде все добре, і ми розіб’ємо цього ворога.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій