Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Вікторівна Тимохіна

«В день, коли ми покидали Бахмут, взяла з собою старенький бабусин міксер»

переглядів: 65

Цього страшного ранку я, мій чоловік та двоє дітей мирно спали в квартирі батьків у містечку Бахмут. Сюди ми переїхали з початку окупації 2014 року міста Донецьк. Там ми залишили роботу, квартиру, школу: все те, до чого ми звикли і любили.  

Сама війна для нас була вже не шоком, а буденністю. Оскільки ми вже пережили окупацію і фактично проживали на лінії розмежування. Шокувало те, що знову потрібно бігти, але тепер вже у невідомому напрямку. Не могли повірити, що знову потрібно шукати прихисток. Та вже не тільки з дітьми, а й з батьками-пенсіонерами, старенькими бабусею та дідусем, який прикутий до ліжка вже більше 15 років.

Великою проблемою для нас стали дрова, яких просто ніде було взяти. Місцеві жителі ділилися своїми деревами і так ми прожили одну зиму.

Найприємніші моменти в тому, що люди, яких ми ніколи не знали, ділилися з нами необхідним. Я їм за це безмежно вдячна. На той момент, коли в нас не залишилося нічого, вони приносили продукти харчування, ліжка, матраци, постільну білизну – все, чого ми потребували.

Зараз при переїзді в місто шукатиму роботу, можливо перекваліфікують, щоб заробіток був вищим. До війни працювала бухгалтером та секретарем в будівельній фірмі.

В день, коли ми покидали Бахмут, взяла з собою старенький бабусин міксер. Я не знаю для чого… Напевне тому, що я дуже люблю пекти. Та, на жаль, він згорів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло обстріли Донецька окупація 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій