Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Хроленко

"В цей момент, коли я пишу це есе, мою країну атакують різними видами зброї"

переглядів: 19

Хроленко Сергій, 11 клас, Калинівський ліцей Воскресенської селищної ради Миколаївська область

Вчитель, що надихнув на написання есе: Пельц Антоніна Іванівна

"Моя Україна майбутнього"

Я впевнений, що ми переможемо, але... На жаль, зараз Україна знаходиться у стані війни. На мою країну напав диктатор та народ країни-агресора. В цей момент, коли я пишу це есе, мою країну атакують різними видами зброї, кожну хвилину гинуть наші мужні воїни, справжні чоловіки,  які боронять не тільки нашу територію, а й нашу честь, гідність та незалежність.

Україна майбутнього, в першу чергу буде вільною, незалежною, сильною. Ми живемо у стані війни 9 років, і всі ці 9 років ми є вільні, сильні та незалежні. Тому моя країна в майбутньому – незалежна країна!

Зараз Україна схожа з немовлям, яке не вміє розмовляти, ходити, але завжди бореться, завжди йде до кінця, демонструє свій характер, не здається і в результаті у нього все отримується. Так само і ми, абсолютно кожен з нас. А Україну майбутнього я хотів би порівняти з весною: яка дарує всім натхнення, радість, від неї віє свіжістю та пахучістю, вона квітуча і безтурботна.

Для цього нам необхідно не просто прогнати ворога з нашої землі, а звести до нуля ризики ще одного повномасштабного вторгнення на територію нашої держави. Росія зруйнувала мільйони життів та планів, знищили сотні тисяч домівок. Але ми, після своєї перемоги відкриємо для себе шлях на краще майбутнє. Ми відбудуємо кожне місто, кожне село, кожну домівку,  яку зруйнувала нечисть, ми будемо знову радіти життю, спокійно спати, прокидатись зранку не від звуку повітряної тривоги, а від лагідних та теплих слів рідних та близьких, українці повернуться з-за кордону, щоб разом відбудувати нашу країну і зміцнити нашу націю, адже ми непереможні!

Ми зможемо як тоді на "Донбас Арені" вболівати за "Шахтар" та шаленіти від кожного удару м'яча, ми зможемо як тоді, всі разом поїхати у Крим на море, та разом з шумом моря співати пісні, ми зможемо як тоді ходити з татом на рибалку і жити безтурботним життям.

Україна – це країна, котра багата своєю історією, культурною спадщиною та природною красою. І навіть не дивлячись на випробування з якими вона зустрічається на своєму шляху протягом багатьох років, я вірю в наше майбутнє! Моя Україна майбутнього – буде сповнена світла, радості, прогресу та можливостей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Калинівка 2023 Текст Історії мирних молодь обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій