Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Таїсія Бойко

"Увесь світ став на захист моєї землі"

переглядів: 28

Бойко Таїсія, 9 клас
Дніпровський ліцей №33 Дніпровської міської ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Щербак Валентина Олексіївна

Чому бути українкою - моя суперсила?

Моя суперсила в тому, що я - українка. Тому що Україна - держава вільна, сильна, незалежна, має глибоке історичне коріння. Вона є носієм мудрості поколінь, високої національної освіченості та свідомості, людської гідності, самобутності. Україну давно знає весь світ. Але, на сьогодні, вона, на жаль, відома ще й всім через загарбницьку війну, яку проти нас веде росія. Війна Зла.

Щодня непохитний народ України лоб у лоб бореться з жорстокістю та нелюдяністю росії, країни, що є ворогом усього цивілізованого світу, в якому немає місця для підступності і кровопролиття. Увесь світ став на захист моєї землі. Щоденно різні країни надають допомогу українському народу, щоб ми мали змогу наближати перемогу в цій несправедливій війні. Низький їм за це уклін.

Але, незважаючи на тяжкі для України часи, ми - суперсила. Ми були, є і будемо незламними, сильними, незалежними, патріотичними та стійкими. Ми переживемо все заради волі. І в цьому теж наша суперсила.

Моя суперсила - у моїй любові до мови, до своєї землі, до моїх батьків, до нашого славетного минулого. Я горда тим, що живу в героїчному місті Дніпрі. Я знаю хто такий Д. І. Яворницький, О. Т. Гончар, Г. Світлична, С. Бурлаков, Г. Бідняк, Л. Степовичка. І їхнє високе слово - це також моя суперсила.

Ми, українці, нація волелюбна, освічена, толерантна, щира і співуча, гуманна, миролюбива. Ми не будемо терпіти наруги над собою, не будемо гнути спини перед загарбниками, бо народ України має велику силу духу нескореності. І вона надихає нас на перемогу, допомагає перебороти всі труднощі та випробовування долі. Бути українкою - це велика честь для мене. І це теж моя суперсила.

Я - українка з діда-прадіда. Я люблю свою вишневу Україну. Я, безсумнівно, успадкувала усі ментальні, ідентичні риси українки, тому що моя родина - це мій скарб, скарб високої духовності та моралі. Я виросла на ньому, на любові до своїх пращурів, моя сім’я навчила мене любити свій край, свої звичаї і традиції, своє історичне минуле. Це моє коріння. Коріння глибоке, міцне. І в цьому теж моя суперсила.

Я - суперсила, тому що на моїй землі жив і творив всесвітньовідомий поет і художник Т. Г. Шевченко, а також відомі особистості М. Коцюбинський, Л. Українка, І. Франко, В. Стус, О. Гончар. Я - суперсила, тому що слова І. Я. Франка: «Дух, що тіло рве до бою, рве за поступ, щастя й волю...» живуть у серці кожного українця. Для мене і мого українського народу, вони є тією силою, що не дають зневіритися, вони вселяють незламну віру в перемогу.

Україна - це мова вільних людей, і в цьому теж моя суперсила. Ми - нескорений народ, нас не побороти, ніколи. І сила наша - в нашій єдності. Тому єдність мого народу - це теж моя суперсила.

Я дуже люблю свою Україну, бо вона для мене - найкраща у світі держава! Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій