Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Бураченкова

"Українці й українки завжди готові захищати свою країну"

переглядів: 40

Бураченкова Софія, 11 клас
КУ " Пологівський ліцей "Основа" ПМР
Вчитель, що надихнув на написання есе: Маркітан Лідія Володимирівна

"Моя Україна майбутнього"

Багато людей на сьогоднішній день ставлять перед собою питання щодо того, якою ж буде наша Україна в майбутньому? Що буде далі? І кожен має свої припущення на цей рахунок.

Україна майбутнього - держава незламності, величі та пам'яток, що пройшла тяжкий кривавий шлях, але вистояла та здобула перемогу!

Вже більше року ми ведемо боротьбу за свою свободу, за свої території, за незалежність. Ми доводимо, що українці й українки завжди готові захищати свою країну за будь-яких умов вдень і вночі, взимку і влітку, навіть ціною власного життя. Кожного дня продовжуємо допомагати, робити корисні справи, наближати нашу перемогу.

Що являє собою мир?

Для мене мир - це спокій, адже краще мирного неба над головою не може бути нічого. Це насамперед відчувати себе захищеною! Це тихі ранки та спокійні ночі, це відсутність сирен, це внутрішня гармонія, це бачити поряд своїх рідних, розділяти з ними свої радощі, мати змогу їх обійняти, а не просто спілкуватися по телефону....

Мирне життя і є щастя, країна, в якій панує мир та злагода одразу щаслива, в такій державі зростають кращі особистості, створюються міцні сім'ї, формуються робочі місця. Українці прагнуть кращого, тому допомагають своїй країні, удосконалюють її з кожним новим днем.

У майбутньому наша країна стане осередком процвітання та натхнення. Це буде міцна, розвинена, велична країна, до якої будуть з'їжджатися туристи з різних куточків світу, щоб на власні очі побачити цю країну- героїню, в якій проживають незламні та непереможні українці! А також до нас будуть поспішати, щоб помилуватися красою Карпат, познайомитися з історією Запорізького козацтва та відвідати видатну Києво-Печерску лавру.

Що я зроблю, коли Україна переможе?

Для кожного українця слово "перемога "несе в собі різний сенс та надзвичайно різні асоціації...Особисто я найперше, що планую зробити після перемоги, це повернутися до рідного міста, вдихнути на повні груди таке рідне повітря, пройтися затишними вулицями, зайти до любого серцю будинку, де я народилася, виросла, де промайнули найкращі роки мого життя!

А в майбутньому, після війни, мрію здійснити незабутню подорож містами нашої мальовничої України, де ще ніколи не була, а також відпочити на узбережжі українського Криму!

Сучасна Україна стоїть перед численними викликами і можливостями. Майбутнє України залежить від багатьох факторів, включаючи політичну стабільність, розвиток економіки, знищення корупції та міжнародні відносини. Незважаючи на складні обставини, моя країна здобула деякі вражаючі перемоги в різних сферах життя. Найбільш визначальною є її бажання до демократії, права на самовизначення та захист прав людини.

Україна має багатий культурний спадок, який оспівується в піснях, поезіях та мистецтві. Її національна історія відображена у багатьох піснях, які відзначають духовний опір та невпинну боротьбу за незалежність. Музика стала не тільки виразом національної гордості, але і засобом об'єднання, який сприяє утвердженню єдності серед громадян України.

Майбутнє країни необхідно будувати на основі діалогу, солідарності та спільних зусиль для подолання викликів та досягнення важливих цілей. Україна має потенціал для подальшого розвитку та зміцнення, як незалежна та демократична держава. Її культурна спадщина та музика лише підсилюють її силу та глибину. Попри складнощі і виклики, з якими стикається країна, український народ проявляє величезну волю до життя, розвитку. Зберігаючи свою культурну спадщину, історію, Україна також демонструє готовність до модернізації та реформ. Країна активно співпрацює з іншими націями і має потенціал для росту, як демократична держава, яка дбає про добробут своїх громадян. Незважаючи на виклики, Україна може розглядатися як країна, де існує надія на позитивний розвиток у майбутньому, завдяки наполегливості, рішучості її народу.

Символічна картина пісні "Ой у лузі червона калина" - підняття червоної калини після перемоги - втілює у собі ідею надії, віри та національного відродження. Цей образ символізує переможний дух і потенціал нації для відродження після випробувань і труднощів. Подібно до червоної калини, моя Батьківщина підніметься після важких періодів і відзначиться своєю силою та незалежністю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти переїзд внутрішньо переміщені особи Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій