Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Данило Нікітін

"Україна повинна стати країною, де кожен громадянин матиме можливість реалізувати себе і допомагати в розвитку держави"

переглядів: 43

Нікітін Данило, учень 11 класу Харківського ліцею №17

Вчитель, що надихнув на написання есе: Ягнюк Наталя Іванівна

«Моя Україна майбутнього»

Сьогодні, коли світ зіткнувся з численними викликами, коли кожен день в Україні через російські обстріли гинуть люди, як військові, так і цивільні, поняття «Мир» для мене має особливе значення. Мир – це не лише відсутність війн та конфліктів, а й гармонія, взаєморозуміння і міжнародне співробітництво. Мир означає те, що людина має право на життя в безпеці, незалежно від її національності чи віросповідання. Мир – це ціль, якої ми маємо досягнути заради нашого майбутнього та майбутнього планети. Варто згадати, яких зусиль ми доклали для знищення нацизму в роки Другої світової війни. Ми вже не раз стикалися з сильним агресором, і ось знову. Знову ми боремося заради мирного життя, майбутнього. На жаль, без втрат майже неможливо досягти миру, особливо коли агресор миру не хоче.

Як я бачу Україну майбутнього? Україна повинна стати країною, де кожен громадянин матиме можливість реалізувати себе і допомагати в розвитку нашої держави.

Наша країна має величезний потенціал: у нас багато молодих науковців, спортсменів, музикантів, які відомі всьому світу. Вони - гордість нашої держави, нації. Україна вже зробила для світу багато. Саме українець І. Пулюй вперше розробив рентгенівську трубку. Перший ракетний двигун у світі зробив теж українець – С. Корольов. Й. Тиченко був перший у світі, хто розробив кінескоп. Також у нас є багато сучасних науковців, які прямо зараз творять щось нове, щось корисне для світу. Наприклад, Іван Бондаренко у 2013 році створив екоін’єкційний шприц. Іван Селезньов розробив рукавичку для людей з вадами зору, яка потрапила в трійку кращих винаходів світу в 2013 році. Отже, у нас уже є ті, ким пишаємося, і скільки ще українців можуть зробити щось нове зараз! Україна має бути державою, де права та свобода людини є невід’ємними і непорушними, де правосуддя є справедливим і доступним для всіх. Україна майбутнього повинна бути країною інновацій, освіти та культури, де молодь має можливість навчатися та розвиватися, а талановитість є ключем до успіху.

Що я зроблю, коли Україна переможе? Перемога для мене – це не лише завершення конфлікту чи досягнення важливих політичних рішень. Це початок нової ери для України, час, коли наша країна зможе реалізувати свій потенціал. Я буду працювати заради розвитку країни, вкладати свої зусилля в будівництво кращого майбутнього. Наприклад, я займаюсь програмуванням і планую працювати в цій сфері й далі. І я можу в майбутньому допомагати нашій державі в цифровізації. Україна переможе, коли ми, її громадяни, будемо працювати разом для спільного добра.

Україна майбутнього надихає мене на дії та допомагає вірити в краще завтра. Мир, розвиток та спільна праця – ось ключі до майбутнього, яке я бачу для України. І я готовий бути частиною цієї історії, працюючи разом з іншими, щоб наша держава стала державою для людей, якою ми будемо пишатися ще більше. Вірю в майбутнє твоє, Україно!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій