Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій Бойко

"Україна – це крихітна маленька дівчинка, яка веде важкий бій"

переглядів: 33

Бойко Віталій 01.11.2006

Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва. 

1 курс

Львівська область, місто Львів

Чому бути українцем – це моя суперсила.

Бути українцем – це не лише моя національна приналежність, але також моя суперсила. Це почуття, що пробуджує в мені дух вольності, силу, безмежну гордість, міцність. 

Україна – це синонім слова воля, безмежна воля. Україна – це крихітна маленька дівчинка, яка веде важкий бій і всупереч всьому йде своїм праведним шляхом до своєї мети.

Україна – це багата і нелегка історія, неповторна культура, гарні традиції, шалена любов та пристрасть. 

Бути українцем означає боронити і захищати усе рідне та близьке до серця, розвивати та набувати, бути справжнім націоналістом і передавати все це наступним поколінням. 

Мова одна з найважливіших складових української ідентичності. Знати мову і використовувати її – це дуже важливо, аби зберігати нашу культуру, спілкуватися з рідними, виражати свої думки та внутрішні почуття. 

Бути українцем означає брати участь у розвитку свого краю. Я сильно вірю, що мої зусилля і старання можуть сприяти покращенню в українському суспільстві, в економіці й інфраструктурі. 

Моя нація відома своєю гостинністю та добротою. Бути українцем це означає допомагати і підставляти своє плече іншим. Підтримувати одне одного, бути серед людей. 

Бути українцем – це мати можливість насолоджуватись нашою природою, милуватись гірськими пейзажами, чистими, немов перлина річками. Це прекрасні місця відпочинку. Я ціную цей багатий природний потенціал, я також дякую Богові, і я прагну зберегти це нащадкам. 

Бути українцем – це мати силу переживати випробування та йти до останнього. Українці перебули, пережили і витримали багато важких і страшних часів у своїй історії, попри це, завжди підіймалися і йшли вперед. 

Загалом бути українцем – це мати можливість бути частиною великої і славної нації, яка має свій внесок у світовій історії, культурі й науковому розвитку. Це значить бути гордими і поважати свої корені. 

Зараз українці переживають важкі часи: іде війна. Нам необхідно здолати ворога і відновити незалежність України.  В ЗСУ воює мій тато. Заради Перемоги я займаюся волонтерством: плету маскувальні сітки, виготовляю окопні свічки, збираю коробки з їжею для військових. І щоденно я молюся, щоб наші захисники повернулися живими і неушкодженими додому.

Бути українцем - це моя найвеличніша суперсила, якою я пишаюся і яка мені допомагає усюди. 

Я пишаюся, що я українець! 

Слава Україні! Слава Героям! 

Смерть клятим ворогам!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Львів Текст Історії мирних молодь Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій