Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микита Михайлович

«У селі немає жодного непошкодженого будинку»

переглядів: 100

Микита Михайлович і його дружина мешкали в Херсонській області. Вже в перший день війни в селі з’явилися окупанти. Неподалік від будинку Микити Михайловича стояли «Гради». Село обстрілювати щоденно. Усі житлові будинки пошкоджені. Мешканці села спочатку ховалися в підвалах, а потім почали виїжджати

Ми з дружиною жили в селі Зарічне Херсонської області. Ввечері напередодні війни я вийшов на двір, у мене було якесь погане передчуття. А вночі побачив колону військової техніки, що рухалася по трасі. І тоді вже почалися обстріли. Ми жили на околиці, тому до нас прилітало з усіх боків. Поруч стояли «Гради».

Коли окупанти заїхали в Зарічне, то відразу почали ходити по дворах. До нас також заходили, сказали, що забезпечено живемо. У нас все село гарне.

Вони розмістилися неподалік і дуже часто нас обстрілювали. У селі немає жодного непошкодженого будинку. Кілька снарядів прилетіло на наш город.

Дуже шкода наше село і будинок. Я все життя працював, намагався  заробити на те, щоб у домі все гарно облаштувати, щоб облагородити двір. А тепер там немає можливості жити. Спочатку ми з дружиною ховалися від обстрілів у підвалі. Але вона хворіла й довго так не витримала, тому потім ми залишалися в будинку. Коли односельчани почали виїжджати, ми поїхали разом з ними.

Зараз знаходимося в Кривому Розі. Інколи їздимо додому, щоб підтримувати житловий стан будинку. Щоразу, коли приїжджаємо, бачимо нові руйнування. Навіть не знаю, що тепер з будинком робити. Є велике бажання повернутися, але поки що немає такої можливості. 

Хотілося б, щоб війна швидше закінчилася, але мені здається, що вона ще триватиме.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Зарічне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій