Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сніжана Мамєтова

"У перший день війни ми одразу опинилися в окупації"

переглядів: 16

Мамєтова Сніжана

АВ-10 група, Фаховий коледж Національного фармацевтичного університету

Вчителька, що надихнула на написання – Столяренко Юлія Миколаївна

Війна. Моя історія

Безмежні простори нашої країни складаються з лісів, з тваринним миром, з рік і озер з рибою, з гір та лук для випасу тварин. Ось наприклад:ліс-неоціненний дар природи, наш “зелений друг”. Він помічник людини в боротьби за врожам, бо пом'якшує клімат, поліпшує водний режим ланів, захищає їх від суховіїв і пилових бур. Ліс вабить до себе красою, тишею та спокоєм. І це все наша Україна.

Але про спокій ми тільки мріємо. Вже півтора року у нас йде війна. У перший день війни ми зразу оказалися у окупації.

Ми живемо недалеко від кордону і коли пішли танки через наше село ми всі повиходили на дорогу і усі люди не зрозуміли що проісходить. Всі стояли і плакали, а один чоловік кинувся ворогам під танк і кричав:не впустим вас на нашу українську землю, колона сразу остановилась. Вороги приказали убрати чоловіка, а то будуть стріляти.

Чоловіка витягли з-під танка. а

люди почали кричати:”що вони вбивці напали на нашу країну”. Вот і все, закінчилося наше щасливе життя. Тепер нас супроводжує горе, сум, сльози, розбиті оселі та смерть людей.

Поля заросли чагарником і дикі тварини, що біжать від війни підходять до людських осель просячи допомогу, а в очах сум і горяч.

І в одну мить люди зосталися без робіт. Багато людей виїхало за кордон у безопасне місце. А ті люди, що зосталися допомагають нашим воїнам чим можуть, щоб приблизити перемогу. Наші воїни ЗСУ обов'язково переможуть, бо вони мужні, сміливі та сильні духом. Вони захищають нашу рідну неньку Україну. Після перемоги все відбудується і буде у нас знову щасливе життя. Будуть співати птахи і ми будемо всі посміхатись і радіти своєму радісному майбутньому. І щасливому майбутньому нашою неньки України, яка буде процвітати серед інших держав.

Ось так я бачу нашу рідну Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Федорівка 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти перший день війни окупація Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій