Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген

«У нашому містечку посеред вулиці впала ракета та зруйнувала чотири будинки»

переглядів: 215

Я проживав у Пологах. Працював машиністом тепловоза. 24 лютого мене розбудила дружина і сказала, що почалася війна, обстрілюють міста по всій Україні. Мене викликали на роботу, аби отримати інструкції, що робити далі. Зібрали чоловічий колектив, обговорювали, чи візьмемо зброю в руки.

У першу ніч ми були збентежені, було доволі тихо. Ми з дружиною поїхали до мами моєї жінки, бо там був приватний будинок з підвалом.

Згодом зайшли російські війська, стало страшніше. Побутові справи вирішував я. Задача була одна – дістати їжу. В цьому допомагали сусіди. Воду брали з водокачки. Були труднощі зі зв’язком, я не міг нікому зателефонувати, аби дізнатись ситуацію.

Після декількох бомбардувань з мінометів у нас посеред вулиці впала ракета та зруйнувала чотири будинки. Я зрозумів, що треба виїжджати. Молодший син почав лякатися вибухів.

Виїхали ми до Запоріжжя через російські блокпости. Було морально важко бачити окупантів на рідній землі. Стримував себе, аби не сказати зайвого, бо у них були автомати, декільком людям погрожували.

Запоріжжя ми знаємо, тут є знайомі та ближче додому. Сподіваємось, що наше місто визволять та ми повернемось.

Я не розумію, як у ХХІ столітті може таке відбуватися. Сподіваємось, що все це скоро закінчиться та ми повернемось до спокійного життя. Для мене майбутнє – це можливість бачити, як ростуть мої діти, бути поруч з дружиною. Хочу відновлювати країну у світлому майбутньому!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій