Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Олексіївна Алексюк

«У наше місто часто прилітають снаряди»

переглядів: 97

Мені 49 років. Я живу з сім’єю у Краматорську. До війни працювала вихователькою у дитячому садку. У перші дні війни я ще їздила на роботу. Ми з колегами заклеювали вікна, прибирали іграшки. Зараз у місті не працює жоден дитсадок. Зі мною розірвали трудовий договір. Та я надіюся, що все буде добре, що знову працюватиму з дітьми. Я люблю свою роботу. А зараз отримую гуманітарну допомогу. Вдячна за неї Фонду Ріната Ахметова. 

Ще у серпні 2014 року під Іловайськом загинув син мого двоюрідного брата. Він зустрічався з дівчиною і планував одружитись. За три дні до смерті дізнався, що стане батьком. Дівчина народила дитину. Тепер у мого брата є внук. 

Я з рідними на деякий час виїжджала до двоюрідного брата у Дніпро. Зараз ми вдома. У нашому будинку немає сховища: усі підвали викуплені під магазини. Ховатися ніде. Навчилися розрізняти прильоти і відльоти. У наше місто часто прилітають снаряди. Поряд стався вибух. Вибуховою хвилею пошкодило балкон.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій