Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Анатоліївна Голованьова

«У нас десь місяців п’ять не було води, її підвозили»

переглядів: 22

Я живу у місті Дружківка Донецької області. Одна донька - в Краматорську, сама з дітьми, без чоловіка. Вона вдова, у неї дві дитини маленькі. Але вона зараз на Закарпатті, в Хусті. Інша донька тут, зі мною. Я нікуди не поїхала, весь час тут, на місці, працюю потихеньку. Мені 59 років.

24 лютого вибухи почалися зранку. Телевізор включили і все почули і побачили. Робота в перший день зачинилася, нас звільнили. Діти в школу не пішли. Наша робота поки зачинена, а я зараз тимчасово в магазині працюю.

Найстрашніше - це вибухи. Шокує, що дома рушилися. І те, що в Краматорську було на вокзалі. Шокує, що мирні люди гинуть.

Я ще не пенсіонерка, в центрі зайнятості перестали платити, а робота то є, то немає, то проблема з грошима. У нас десь місяців п’ять не було води. То воду підвозили, а їжу нам давали гуманітарну допомогу. Ну і грошей запаси були невеликі. Але потихеньку вичерпалися.

Коли допомагають люди один одному, це зворушує. Я і сама з бабусями ділюся, як є щось. То вони і плачуть, а мені їх аж жалко.

Ніхто не знає, коли та війна закінчиться. Нам би - чим швидше, тим краще.

Я хочу, щоб мої онуки жили в мирній країні, щоб всі вдома жили. Щоб мир настав - от про що я мрію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружківка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій