Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Анатолійович Терещенко

«У мене більше немає нічого в Маріуполі»

переглядів: 42

Квартира Євгена у Маріуполі згоріла. Він на той час вже жив у Львові, але дуже хвилювався за батьків – вони місяць були без зв’язку в окупації

Я родом з Маріуполя, там жили мої батьки. Ми з дружною жили у Донецьку. У 2014 році жінка завагітніла, і якраз почались бойові дії на Донбасі. Ми одразу зібралися і поїхали у Львів.

Мали серйозні складнощі з житлом, не допомагало навіть те, що дружина вагітна. Але ми все подолали: донька моя народилася, я відкрив кав’ярню у центрі міста. Свою квартиру у Маріуполі я здавав переселенцям з Краматорська. Я не брав з них грошей – на своєму досвіді знав, як важко влаштовуватись, втративши все. Зараз в Маріуполі в мене квартири нема - вона згоріла, як і будинок, машина.

Коли почалось повномасштабне вторгнення росіян, ми були у безпеці, але я дуже боявся за своїх батьків. У нас не було з ним зв’язку більше місяця.

Звичайно, я переживав. То було жахіття: я прокидався і не знав, чим усе може закінчитися. Дивився на лівий берег Маріуполя й лякався від того, що з ним зробили. Слава Богу, що всі мої близькі та родичі живі, всі виїхали.

Я займався волонтерською діяльністю – працював позмінно на залізничному вокзалі Львова. Ми допомагали людям усім: від інвалідних візочків до квитків до Кельну. Я зустрів стільки знайомих, скільки за останні 20 років не бачив.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій