Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Неля Наумівна Сидельченко

«У квартирі на п’ятому поверсі мені снились страшні сни»

переглядів: 58

24 лютого ми з чоловіком збирались йти здавати аналізи. Поставили будильник раніше. О п’ятій ранку підійшли до вікна, а там - величезна черга до заправки. Чоловік пішов до аптеки, а поряд упав снаряд. Отакий був перший день війни. 

Коли бомбили телевізійну вежу, ми були у сусідньому під’їзді. У квартирі вилетіли шибки, ми попадали на підлогу. 

Мої учні пропонували мені виїхати в різні міста і навіть країни. Ми з чоловіком поїхали до Полтави. Нас вивозили харківські волонтери, бо я побоялась, що чоловік сам не справиться за кермом. Ми виїхали 7 квітня. До цього ми були на п’ятому поверсі у своїй квартирі. Мені снились страшні сни. 

В Полтаві нас дуже гарно прийняли мої колишні студенти. Потім ми переїхали до Кам’яного у Сумську область. Зараз ми в Кам’яному. Нам тут дуже добре, про нас піклуються. Волонтери дають допомогу. До Харкова ми не повертались ні разу після евакуації. Збираємось поїхати, але страшно.

У нас є родичі в Києві, Харкові. Відносини не змінились. У чоловіка в Сімферополі живе рідний брат він такий же патріот, як і ми. Ми з ним часто спілкуємось.

 Мені дуже хочеться дожити до перемоги. Я дуже хвора, перенесла інсульт.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій