Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Барченко

"У храмі стояли п’ять домовин"

переглядів: 103

39-річна Ірина Барченко загинула 28 квітня 2023 року в Умані на Черкащині. Вночі російська армія завдала масового ракетного удару по території України. Одна з ракет влучила в житлову багатоповерхівку міста, забравши життя 23 людей. Загинуло три покоління родини Ірини: її сестра Наталія, мама Любов та двоє дітей – 10-річна Аліна і 15-річний Олексій.

У храмі стояли п’ять домовин

Ірина Барченко народилася на Черкащині. Працювала на горілчаному заводі в Жашкові, де орендувала житло, а потім переїхала в Умань – влаштувалася швачкою на фабриці. Виховувати дітей їй допомагала мама Любов. Близькі згадують Ірину позитивною, привітною, дуже працьовитою.

З мамою та дітьми Ірина мешкала на дев’ятому поверсі будинку, в який поцілила ракети. У той трагічний день там гостювала також її старша сестра Наталія.

«Ірина весь час щось шила, їй потрібно було заробляти на дітей, мамі допомагати. Вона була дуже гарною людиною. Виховувала Аліну й Олексія, вони були дуже веселими дітьми», – розповіла двоюрідна сестра Тетяна Смульська.

Третього травня Ірину Барченко та її рідних поховали в Умані. У храмі Пресвятої Богородиці Скоропослушниці стояли п’ять домовин…

У загиблої залишився брат Андрій.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Умань 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій