Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Неля Анатоліївна

«У чоловіка проблеми з серцем, у мене цукровий діабет, а ліки ніде було дістати»

переглядів: 202

Мені 57 років. Ми з чоловіком жили в Бахмуті. У перший день війни нам зателефонувала донька й сказала, щоб ми ввімкнули телевізор і подивилися новини. У нас був шок, коли дізналися про початок повномасштабного вторгнення. Ще три дні не вірили в це. 

Нам не вистачало продуктів і медикаментів. Чоловіку сімдесят років. У нього проблеми з серцем. У мене цукровий діабет. Ми постійно потребували ліків, а їх ніде було дістати. Потім не стало світла й води. Зрештою вже не можна було жити в таких умовах. 

У вересні виїжджали наші знайомі. Ми попросили, щоб вони забрали нас з собою. Їхали трьома автомобілями. Ледь вибралися, бо обстріли не припинялися. Зараз живемо в Кривому Розі. Я добре знаю це місто, оскільки свого часу навчалася тут в юридичному інституті. Нам дають гуманітарну допомогу. Ми не пошкодували, що приїхали саме сюди. 

Після того страхіття, яке ми пережили, чоловіку стало гірше з серцем, внучатко захворіло. А троє наших родичів померло.

Ми втратили своє житло. Син з донькою жили в Бахмутському районі. Їхні домівки також знищені. 

Тримаємося заради внуків. Щодня слухаємо новини про Бахмут. Коли закінчиться війна, поїдемо додому. Я думаю, що швидко переможемо. У мене таке передчуття, що війна закінчиться цього року. Наше місто було дуже красиве, а тепер в ньому все знищено, але ми відбудуємо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій