Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Валентинівна

«Тяжко було під обстрілами з дітьми»

переглядів: 82

Зять Любові Валентинівни вивіз із Сум не тільки свою родину. У хатинці на Сумщині від обстрілів ховались двадцятеро людей

Щойно почалась війна, нам подзвонили, що бомблять Чугуїв. Ми одразу виїхали у село Межиріч. В нас машини були свої, а з нами люди просились, у яких транспорту не було. Повертались наші хлопці і забирали людей з Сум.

У село ми їхали через місто Ворожба. Там під час обстрілів у підвалах ховались. Поряд з нами ракета гупнула. Дуже страшно було і тяжко. Тягнемо дітей у підвал від обстрілів ховатись, а вони налякані: одне плаче, інше свідомість втрачає, мале взагалі сидить в одіялі і нічого не розуміє.

Приїхали ми у село в пусту хату. А у нас наймолодша дитина - грудна.

Ми щиро вдячні людям, які нам допомагали. Хтось приніс картоплі, хтось – відро меду дітям. Хліб, молоко нам давали. Дякую місцевій владі, що дали нам напиляти дров. Щира підтримка місцевих вражала.  

Дуже тяжко ми цю війну переживаємо. У нашій родині вже загинули двоє зятів. Усі наші хлопці зараз на війні. Їм по 30 років, а вони дітей не бачать - діти самі ростуть.

Тепер діти поїхали за кордон, щоб мати змогу навчатись. А я відволікаюсь на городі - на вулицю виходжу, працюю.  

Я думаю, війна ще довго триватиме. А так хочеться, щоб вона вже завтра скінчилась. Щоб зяті, діти та онуки були вдома, усі разом. Щоб не говорили більше по скайпу і не чекали похоронок.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Суми 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій