Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Стайловська

"Треба розповідати про Маріуполь, тому що не всі вижили"

переглядів: 58

Разом із двома дітьми, чоловіком та батьками Аліна перечікувала війну в Маріуполі на 5 поверсі в загальному коридорі.

"У нас майже не було їжі та води. Ми топили сніг та пили його. Сусіди ловили та їли голубів. Постійні обстріли. З 4 ранку авіаудари. Між обстрілами готували. Декілька разів було дуже гучно. В мене втрата слуху з обох сторін. Ношу слухові апарати. Це наслідки вибухових хвиль. 

Після 8 березня – попадання в наш і сусідній будинки. Залишилися без вікон. Температура в квартирі була, як і на вулиці. 

Російський танк розстрілював будинки біля ринку "Космос". Люди готували їжу. Стріляли росіяни по 9 поверху. Я побачила, як хлопці підбили цей танк. Одного руського вбили. Другий – в ямі від авіаудару лежав. До цього просив допомогу від місцевих. І чоловіки кинули його у яму. 

Від холоду та голоду померла бабуся чоловіка Галина Візенкова. Поховали в братській могилі", - розповіла жителька Маріуполя Аліна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій