Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Васильович Черних

«Тільки ліг спати, як усе почало обстрілюватися. Я побіг у ванну»

переглядів: 782

До війни я трішечки працював, саме тільки перейшов на пенсію. А війна почалася – усе, робота закінчилася.

Я живу на п’ятому поверсі. Якраз над моєю квартирою снаряд влучив у дах, і два роки всю мою квартиру заливало водою. Під час обстрілу мене вдома не було.

Зате я був удома, коли вперше Мар’їнку обстріляли. Тільки ліг спати, як усе почало обстрілюватися. Я побіг ховатися у ванну. Чекав, доки не припиниться обстріл.

У сусідній будинок влучало і осколки летіли сюди, будинок наш побило осколками. Уперше через вибухову хвилю всі вікна повилітали, крім пластикових, вони витримали. Пластикові вже осколками побило.

Після першого обстрілу я виїхав у Донецьк до брата. Наступного дня ніхто не їздив, довелося машину наймати та їхати. Люди добрі були на машині, які погодилися відвезти. Я тоді зразу поїхав. Приїжджав раз на тиждень, говорив із сусідами. Тоді мало сусідів залишилося. Усі повиїжджали, залишилися тільки на нижніх поверхах. На першому та другому поверсі всього три людини було.

З нинішніми цінами далеко не розженешся. У кого така ж маленька пенсія, як у мене, то це проблема. Я на п’ятдесят відсотків став гірше жити, ніж до воєнних дій.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка Аудіо Історії мирних чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій