Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Неля Куртова

"Тоді загинули десятки маріупольців"

переглядів: 52

Неля Куртова загинула 11 березня 2022 року від російського авіаудару по будинку №127 на проспекті Миру в Маріуполі. Поряд не стало її дочки Ірини Дорогань.

Тоді загинули десятки маріупольців…

Нелі Павлівні було 87 років. Вони з дочкою Іриною жили у 23 мікрорайоні у Центральному районі – неподалік виїзду з міста. Подруга Ірини Надія Солодовникова пригадала, що 24 лютого 2022 року вона зателефонувала їй і ділилася, що дуже переживає за свою маму.

«Потім зв'язку не стало і я про неї нічого не знала. А влітку мені повідомили, що Ірочка разом із мамою загинули», – розповіла Надія.

Після того, як квартира, де жила Неля Павлівна, згоріла, онук Дмитро перевіз її зі своєю мамою до укриття багатоповерхівки на проспекті Миру, 127. 11 березня 2022 року близько 6-ї ранку на перший підʼїзд цього будинку російський літак скинув бомбу. Тоді загинули десятки маріупольців.

Неля Куртова багато років працювала вчителькою біології у школі №52. Її пригадують порядною, чуйною; людиною, яка була закохана у свій предмет.

«Неля Павлівна працювала в школі з дня її відкриття – від 1973 року. Дуже добра і талановита вчителька. Любила дітей і вони її. Після того, як вийшла на пенсію, колишні учні щороку вітали її зі святами», – пригадала директорка школи №52 Олена Баранюк.

«Із 1977 по 1982 рік вона була моєю класною керівницею. А після закінчення інституту я прийшла на роботу до школи і деякий час ми вже були колегами. Неля Павлівна ніколи не підвищувала голос на учнів, до кожного мала індивідуальний підхід, завжди знаходила слова підтримки. У неї була дуже гарна усмішка», – розповіла колишня учениця і колега загиблої, Ірина Пивоварова.

У Нелі Куртової залишився онук Дмитро. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій