Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Миколаївна

«Тиждень ховалися у погребі, бо до хати в будь-який момент могли зайти окупанти»

переглядів: 54

Перші дні війни ми застали у бабусі у Куп'янську. Потім була окупація. Ми бачили, як ворожі танки йшли містом, магазини не працювали, їсти було нічого, води, газу та світла не було, було дуже страшно, бо не знали, що буде далі. Їжу готували на вогнищі на вулиці, ліки купити не було де, дитина та бабуся хворіли. Тиждень ховалися у погребі, бо до хати в будь-який момент могли зайти окупанти.

Нам вдалося виїхати до Харкова через блок-пости. Їхали та тряслись, бо попередню колону з людьми розстріляли. Але в Харкові ми пережили ще гірше з дитиною. Кожного дня спускалися до підвалу та син захворів. Одного разу ми вирішили залишитися вдома, та в цю ніч літаки обстріляли наші будинки, та потрапили недалеко у склад з боєприпасами. На голови нам летіла цегла та скло. Найважчою була реакція дитини. Він мужньо переніс авіабомбардування, сидів і молився, а зранку я побачила у нього сиве волосся. Син став замкнутий, мало спілкується з однолітками.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Куп'янськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло літні люди (60+) їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій