Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгеній Маренко

"Тіло вбитого знайшли у квітні 2022 року під час ексгумації"

переглядів: 44

У перші тижні повномасштабної війни у Бучі загинув місцевий житель 36-річний Євгеній Маренко. У його свідоцтві про смерть вказано, що це сталося 15 березня 2022 року, втім місцеві жителі називають різні дати вбивства.

Тіло вбитого знайшли у квітні 2022 року під час ексгумації

За словами свідків, чоловік загинув на вулиці Енергетиків біля Київської площі, коли від'їжджав від школи №4, де було бомбосховище. Його товариш пішов оглянути виїзд на вулиці Енергетиків. Російські військові кілька разів вистрілили в нього з БТР і поранили. Євген під’їхав, поклав друга в авто і намагався швидко поїхати, але чергою по машині його вбили. Втративши керування, авто збило деревце, лавку біля під’їзду житлового будинку та врізалось у сам під’їзд…

Пізніше тіла Євгена і його друга перенесли до книжкового магазину, що в торці будинку. А згодом їх разом із іншими вбитими поховали біля храму Андрія Первозванного.

Матір Євгена, Валентина Володимирівна каже, що 4 і 5 березня ще спілкувалась із сином по телефону. Брат Дмитро пригадав, що йому казали, що Євгена бачили живим ще до 8 березня. Він вважає, що чоловік загинув між 8 і 10 числом місяця.

Тіло вбитого знайшли у квітні 2022 року під час ексгумації.

Євген народився у селі Владиславка Обухівського району Київська області. Школу закінчив із золотою медаллю. Вступив в Інститут міжнародних відносин, який закінчив із червоним дипломом. Із 2006-го року мешкав у Бучі.

Рідні розповіли, що Євген любив спорт, займався легкою атлетикою, здобував призові місця на змаганнях. Деякий час працював у сфері виробництва та продажу спортивних товарів.

«Згодом він зареєструвався як підприємець і почав власну справу, встановлюючи дитячі майданчики. Перед війною відкрив у Бучі невеличкий магазин», – розповіли родичі загиблого.

У Євгенія Маренка залишилися мама, тато і брат. Його поховали у рідному селі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій