Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тарас Панімаш

"Тіло Тараса знайшли у братній могилі"

переглядів: 23

Тараса Панімаша російські окупанти розстріляли у Бучі на Київщині у першій половині березня 2022 року.

Тіло Тараса знайшли у братній могилі

«Ми достеменно не знаємо обставин. У документах, які видали правоохоронці, зазначено, що Тарас помер від вогнепального поранення грудної клітини. Дата загибелі вказана 8 березня 2022 року. Це день, коли він останній раз був на зв'язку. Тарас працював у Бучі в майстерні, що неподалік вулиці Яблунської. 8 березня він телефоном повідомив її власнику: «Я щойно проїхав блокпост. Зі мною все гаразд». Тоді востаннє і була звістка від брата», – розповіла Юлія, сестра загиблого.

Тарасові Панімашу було 49 років. Народився на Київщині. За фахом кухар. Проте багато років працював майстром із ремонту взуття – спершу в Києві, а згодом власник майстерні запропонував переїхати до Бучі. Там Тарас і мешкав останні 20 років.

«Тарас жив і працював на території майстерні. Додому приїжджав на вихідні або й рідше. Він чудово працював із шкірою. Умів гарно робити і низ, і верх взуття. Доглядав собак і котів на території. Ми мало спілкувалися. Та я запам'ятала його добрим, хорошим. Він багато допомагав нашій мамі», – додала Юлія.

Після звільнення Збройними Силами України Бучі тіло Тараса знайшли у братній могилі на території храму Андрія Первозваного. Рідні опізнали його у морзі Вишгорода.

Поховали Тараса у селі Красна Слобідка на Київщині. У нього залишилися мама і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій