Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Биковець

"Тіло Миколи знайшли на робочому місці"

переглядів: 44

65-річного Миколу Биковця російські військові розстріляли, імовірно, 3 березня 2022 року в селі Ягідне Чернігівської області. Він працював охоронником на місцевому підприємстві й до останнього залишався на робочому посту.

Тіло Миколи знайшли на робочому місці

У висновку про смерть вказано, що Микола отримав кульове поранення в грудну клітку.

Микола Биковець народився в селі Золотинка Чернігівської області. Після школи служив строкову службу в армії. Вступив у Ніжинський технікум, втім не завершив навчання і повернувся в село. Працював у місцевому колгоспі. Також допомагав людям по господарству. Після 2010 року переїхав у Ягідне, оскільки там були вакансії на сільськогосподарському підприємстві.

У Миколи не було власної сім’ї. Найтісніший зв'язок підтримував із двоюрідним братом Михайлом. Востаннє вони говорили по телефону у лютому 2022, за кілька днів до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. А вже у перші дні березня того ж року ворог окупував Ягідне.

Михайло дізнався про смерть брата від волонтерів після того, як на початку квітня Збройні сили України звільнили село. Тіло Миколи знайшли на робочому місці. Його поховали у квітні 2022 року на цвинтарі в урочищі Ялівщина у Чернігові.

«Коля жив сам. Я ним усіляко опікувався. Коли треба було, то допомагав з одягом, їжею, іншими потребами. Микола був самостійною людиною, але на підприємстві йому не завжди вчасно платили, тому й потребував допомоги. Він такий у нас був, просто хороший хлопець. Роботящий і відповідальний. До останнього залишався на робочому посту», – сказав Михайло.

У Миколи Биковця залишився двоюрідний брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ягідне (Чернігівщина) 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій