Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Данило Большаков

"Тіло Данила пролежало під завалами майже два місяці"

переглядів: 20

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини

22-річний Данило Большаков загинув у Маріуполі, намагаючись врятувати батька та бабусю.

Тіло Данила пролежало під завалами майже два місяці

13 березня російські війська вчергове обстрілювали місто. Данило з мамою перебували у підвалі, коли в їхній будинок поцілив ворожий снаряд.

Після удару Данило побіг до квартири, щоб забрати звідти бабусю й тата. У мить, коли він намагався відчинити двері, у будинок знову влучив снаряд – у те вікно, навпроти якого він стояв. Хлопця засипало. Його бабусю та батька вдалося врятувати, витягнувши через вікна.

«Вранці наступного дня люди голими руками намагалися відкопати Данила та ще чотирьох людей. Але, на жаль, їм це не вдалося.

Тіло Данила пролежало під завалами майже два місяці. Коли бої закінчилися, завали розбирали за допомогою техніки. Мама не відразу змогла його впізнати. Сказала, що його ніби переодягнули: речі були просто просякнуті кров’ю та пилом. Вона віддала останні гроші, щоб його поховали окремо, а не в братській могилі», – розповіла сестра Данила.

Дівчина називає свого брата героєм, адже він загинув, рятуючи свою сім’ю.

«Я дуже ним пишаюся та захоплююся ним.У Данила була кохана дівчина, з якою влітку він планував одружитися. У нього була робота, де його очікувало підвищення. Навчання, яке він повинен був закінчити наступного року. Багато планів на майбутнє. Мій брат дуже любив це життя, але прийшов «русскій мір», і все це відібрав», – розповіла сестра Данила.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій