Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Вікторівна Сітнікова

«Тільки дякуючи волонтерам, люди виїжджали з того пекла»

переглядів: 25

Я з Бахмута, мені 49 років. Життя до війни було нормальне, а зараз вже його немає. Дому у нас немає, і взагалі - нічого немає.

В перший день Бахмут не обстрілювали. Не було нічого такого. Це вже потім почалося, пізніше. Ми сподівалися, що все буде добре, але наші сподівання не виправдалися. 

З гуманітарною допомогою було добре. Була допомога, просто їсти не хотілося. Всі схудлі, психологічно було тяжко, чекали. Трималися. Але не вдалося пересидіти.

Хто не бачив, не зрозуміє, коли йому розповідають, що десь кудись прилітало. Кажуть: «Тримайтеся»! А коли воно прилітає перед очима, а ти сидиш на дивані з собакою, і сусідні дома рушиться, і твій - це не можливо описати.

Ще місто було відкрите, і ми з волонтерами виїхали: я, мама, собака кіт. Так і виїхали. Доїхали до Краматорська, а зараз ми в Харкові. 

У мене дочка в Харкові проживала, і навіть сама думка про те, що ми зустрінемося і будемо разом, мене зігрівала. Дякую Господу, що ми всі вижили. Волонтери - це герої. Якби не волонтери, то незрозуміло, як би люди виживали. Тільки дякуючи волонтерам, люди виїжджали з того пекла, що там відбувався.

На даний час я не можу сказати, що буде далі. Ми можемо тільки вірити і надіятися на краще життя, а як буде, невідомо нікому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій