Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Бондарев

"Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами"

переглядів: 69

18 березня 2022 року російські військові обстріляли багатоповерхівку на проспекті Металургів, 117 у Маріуполі. Від влучання снаряду загинув 75-річний Євген Бондарев, його старша донька Юлія й онук Євген.

Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами

Євген Бондарев народився у Краснодарському краї РФ. Коли був ще дитиною, сімʼя переїхала до Маріуполя. Вищу освіту за спеціальністю інженера-механіка здобув у Приазовському державному технічному університеті. До виходу на пенсію працював керівником цеху та директором підприємства «Азовзалізобетон». Колеги поважали Євгена. Він мав багато друзів.

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Євген із дружиною Валентиною переїхали з Лівобережного району Маріуполя на проспект Металургів, 117 – до квартири старшої доньки Юлії, яка мешкала там з сином. Перед цими подіями 75-річний чоловік переніс операцію на серці й спускатися в укриття не міг.

18 березня 2022 дружина Євгена, Валентина, не була в помешканні доньки – вона пішла до їхнього з чоловіком дому на лівому березі, щоби взяти ліки.

Євген із донькою та онуком саме були в квартирі, коли в багатоповерхівку на проспекті Металургів поцілив снаряд. Він пройшов через дах та 9-й поверх і дістався 8-го – саме там перебувала родина. Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами.

«Завдяки татові ми завжди відчували себе захищеними. Він був «центром тяжіння» нашої родини. У шлюбі з мамою прожив майже 52 роки. На роботі був талановитим організатором. У житті часто знаходив цікаві інженерні рішення, які сам реалізовував. Створив багато проєктів в агропромисловій та будівельній галузях», – розповіла про батька молодша донька Ольга Коншина.

У Євгена Бондарева залишилися дружина Валентина, донька Ольга та троє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких житло діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій