Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Маковій

"Тіла мами й батька дівчинки ідентифікували лише через тиждень"

переглядів: 33

Марії Маковій було вісім років. Вона загинула внаслідок ворожого удару по триповерховому будинку в центрі Новогродівки, що на Донеччині. Тієї ночі, 29 листопада 2023 року, російська армія атакувала місто ракетою С-300. Дівчинка була вдома з батьками.

Тіла мами й батька дівчинки ідентифікували лише через тиждень

Її знайшли під завалами лише на пʼятий день пошукової операції, 4 грудня. Слідчі провели впізнання тіла, і бабуся Марії підтвердила, що загибла – її онука. Тіла мами й батька дівчинки ідентифікували лише через тиждень завдяки ДНК-тесту.

Марія Маковій народилася 14 липня 2015 року. Мешкала з сімʼєю у Новогродівці Покровського району. Була ученицею третього класу. Гарно навчалася та любила читати. Обожнювала проводити час на природі, відпочивати з батьками.

«Марійка була, як маленька квіточка, весела, життєрадісна, татусева донечка. Ігор часто її брав із собою на риболовлю – як взимку, так і літом», – розповіла тітка Людмила Бугрова.

У Марії Маковій залишилися бабусі, дідусі, тітки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новогродівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій