Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Бойченко

"Тікайте-тікайте, бо тут дуже страшно"

переглядів: 60

35-річного волонтера Володимира Бойченка росіяни розстріляли в Бучі Київської області.

Тікайте-тікайте, бо тут дуже страшно

Володимир мешкав у Гостомелі. За фахом він слюсар, а після 24 лютого став волонтером: розвозив мешканцям Бучі, Ірпеня та Гостомеля харчі та ліки. Разом зі знайомими допомагав іншим з евакуацією.

«Він щодня дзвонив мені і казав, що живий-здоровий, що з ним все добре. Дуже мене просив, щоб я дітей берегла… Казав: «Тікайте-тікайте, бо тут дуже страшно. Я шукаю їжу, ліки, дрова і воду. Кому що треба. Із хлопцями розвозимо. І ти не уявляєш, як страшно», – розповіла сестра загиблого Олена.

Востаннє жінка говорила з братом 8 березня. Далі зв’язок обірвався.

На початку квітня тіло Володимира знайшли у підвалі дитячого літнього табору МВС «Променистий» у Бучі. Там виявили також тіла чотирьох його знайомих. За свідченнями родичів загиблих, 12 березня чоловіки підвозили людей до евакуаційних автобусів, але росіяни їх зупинили і забрали у підвал.

Володимира Бойченка згадують як дуже працьовиту людину.

«У мене брат, як кажуть, дурний до роботи. І електрику розумів, міг зробити. І по дереву працював, і по залізу. Золоті руки», – розповіла сестра Олена.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій