Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Мінакова

"Тепер третього травня я святкую день народження донечки, а четвертого – плачу за мамою"

переглядів: 45

50-річна Надія Мінакова загинула 4 травня 2022 року на власному подвір'ї у місті Пологи Запорізької області. Ввечері на територію приватного домоволодіння, що на вулиці Червона, 179, прилетів ворожий снаряд. Надія отримала несумісні з життям осколкові поранення.

Тепер третього травня я святкую день народження донечки, а четвертого – плачу за мамою

«Окупанти по черзі обстрілювали всі райони міста. Коли мама вийшла з будинку, саме в цей момент перед ґанком прилетів снаряд. У нас там був навіс, де стояли стільці, столик, там можна було випити каву, відпочити», – розповіла донька загиблої Оксана Ромащук.

Надія Мінакова народилася в Пологах. Закінчила місцевий технікум, здобула освіту бухгалтера. Втім за фахом працювала лише деякий час, натомість багато років була помічницею вихователя у місцевому дитсадку «Віночок».

Надія любила відпочивати зі сім'єю на Азовському морі, проводити час у колі близьких та друзів. Займалася спортом. Обожнювала грати в м'яча з онуками, їздити на велосипеді, самокаті.

«Моя матуся була доброю, чуйною, щирою. Молода душею і тілом. Крім роботи, бавилася з онуками, займалася домогосподарством. Обожнювала фарбувати. Ми завжди сміялися, що мамі тільки фарбу дай. У неї були пофарбовані всі арки, паркан у дворі. Кожна квіточка, кожен листочок були охайно підведеними», – розповіла Оксана.

9 квітня 2022 року Оксана зі своєю сім'єю виїхала з окупованого міста. Із мамою намагалися підтримувати зв'язок по телефону.

«Мама була категорично проти виїжджати. Не хотіла залишати свою маму, будинок, чоловіка. Зв'язок був поганий, але нам все ж вдалося останній раз поговорити з нею 3 травня – на день народження моєї донечки, її онуки. Наступного дня сталася трагедія. Тепер третього травня я святкую день народження донечки, а четвертого – плачу за мамою», – додала Оксана.

Надію Мінакову поховали на кладовищі району «Аврора» у Пологах.

У загиблої залишилися мама, чоловік, донька, онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій