Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Піхур

"Тепер доживаю віку й приходжу до них на могилку"

переглядів: 44

Життя 11-літньої Катерини Піхур відібрали ракетні обстріли російської армії. Першого березня 2022 року близько 17:00 ворог ударив по телевежі Києва. Тоді загинули п'ятеро людей. Зокрема, й Катіна мама Олена та дядько Олег.

Тепер доживаю віку й приходжу до них на могилку

«Вони якраз бігли в укриття до станції метро «Дорогожичі» і потрапили під ракетний обстріл. Секунда – і не стало мого світу… Тепер доживаю віку й приходжу до них на могилку. Там мені легше», – розповіла Лідія Іванівна, бабуся Катерини.

Катерина Піхур навчалася у 6-му класі школи №61 в Києві. Її тато помер за три роки до повномасштабної війни. Дівчинку виховували мама і бабуся. Катя зростала скромною, доброю. Гарно навчалася, захоплювалася танцями.

«Катя займалася у нас багато років. Це була дуже радісна, наповнена любов'ю і життям дитина. Тепла, сонячна, дівчинка-літо. Любила обійматися. Де б вона не з'явилася – від неї наче відходили промінчики сонця. Катя любила танцювати. Любила свою маму, а та робила все заради доньки. Намагалася дати їй найкраще», – пригадала Оксана Агеєва, керівниця танцювального центру, де займалася дівчинка.

Після загибелі рідних Лідії Іванівні довелося здавати ДНК-тест для опізнання. Потім вона кремувала тіла онуки і двох дітей та поховала прах у селі Юріївка Макарівського району.

«Дякую добрим людям, що допомогли мені поховати рідних. Влітку приїжджала до них на могилку. Засадила все квітами, поставила хрестики… Приношу туди і свіжі квіти, сиджу подовгу, говорю з ними», – сказала бабуся Каті.

У Катерини Піхур залишилася бабуся та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій