Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Волик

"Те, що залишилося від машини, ще понад рік було на тому ж місці"

переглядів: 47

25-річний Андрій Волик загинув у Маріуполі Донецької області 24 березня 2022 року. Того дня він їхав своєю машиною по вулиці Рівній в бік селища Волонтерівка, щоб допомогти знайомим виїхати з-під обстрілів. На перехресті Рівної та Жигулівської автомобіль розстріляли. Те, що залишилося від машини, ще понад рік було на тому ж місці.

Те, що залишилося від машини, ще понад рік було на тому ж місці…

Через кілька днів після загибелі Андрія повністю згорів його рідний дім. Це на власні очі бачила мама хлопця. Вона у цей час під кулями снайперів, обстрілами з танків та авіації ходила шукати тіло сина. Їй вдалося його поховати лише на початку травня 2022 року.

Андрій Волик народився та зростав у Маріуполі. Там закінчив школу №21. До початку повномасштабного вторгнення працював на металургійному комбінаті імені Ілліча у вапняно-опалювальному цеху.

«Він дуже поспішав жити, спішив всім допомогти, ніби відчував, що йому відведено всього 25 років. Друзів та знайомих мав дуже багато, і не лише в Маріуполі. Він ставив цілі і йшов до них», – розповіла мама Анжеліка.

В Андрія Волика залишилися мама, бабуся та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій