Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Скворцова

"Те, що мені вдалося виїхати, це диво"

переглядів: 24

Анастасія із сином змогла виїхати з Маріуполя до Запоріжжя 5 березня, коли місто вже було в оточені. 

"Ми сиділи в коридорах. Найстрашніше було те, що ми багато чого не розуміли. Я заспокоювала подругу, що все буде добре. Треба зачекати. Слухали мера. А 25 лютого мене попросили допомогти теробороні. Я відкрила магазин. Хлопці взяли ізоленту, окуляри. В мене ще є ключі від магазину, але магазину вже немає.

Ми втратили зв'язок. Був приліт у дворі. Вивернуло вікна. Ми забарикадувалися в квартирі.

Те, що мені вдалося виїхати, це диво. 5 березня. 9 ранку. Ми сиділи в квартирі, як в шкаралупі. Нічого не знали. Але ризикнули поїхати. Було три блокпости. На нашому і російському нічого не дивилися. На «денеерівському» доглядали. Забрали баклажку води. І ми проїхали. Бачила згорілий порт-сіті та будинки", - розповіла жителька Маріуполя Анастасія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій