Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Юріївна Кутащук

“Тато залишився на окупованій території”

переглядів: 158

Мені 35 років. У мене є чоловік і син. Ми живемо в Запоріжжі. 

Моя мама жила в селі Воскресенка Пологівського району Запорізької області. З нею десять днів не було зв’язку. У неї на городі стояли російські танки, ними окупанти знищили садок. Мама виїхала звідти, але була у пригніченому стані. Аби мама заспокоїлась, я поїхала з нею до сестри в Польщу. Через два місяці ми повернулися, бо компанія, у якій я працюю, відновила свою діяльність. Я вийшла на роботу. Чоловік поки що не працює. 

Мама мешкає на острові Хортиця зі своїм новим чоловіком. Вони купили там квартиру ще до війни. А працювала мама у Воскресенці. Зараз не працює. Вона ще раз їздила в Польщу і повернулася. 

Тато живе на окупованій території. Дуже рідко вдається зв’язатися з ним. Я не бачила його понад рік. Він не хоче залишати свій будинок. У селі більш-менш спокійно. Якщо будуть сильні обстріли, тоді виїде. 

Мене зворушила турбота колег. На початку війни вони завжди цікавилися, як у мене справи. Після прильотів телефонують, щоб дізнатися, чи все гаразд зі мною та моєю сім’єю. Також тішить допомога благодійних фондів. 

Я впевнена, що війна закінчиться нашою перемогою і звільненням усіх окупованих територій. Хочеться, щоб був мир, щоб син ходив до школи, спокійно гуляв з друзями. І хочеться з’їздити в Крим, на море.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій