Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Чередніченко

"Тата вбили десь за метр від мами"

переглядів: 123

24 березня 2022 року російські військові на броньованій техніці заїхали на вулицю Мечникова в Ірпені. Спочатку обстріляли п’ятиповерхівку, а потім запальними снарядами почали гатити по будинку, в якому мешкав 75-річний Володимир Чередніченко зі своєю дружиною Надією. Дім подружжя і гараж загорілися.

Тата вбили десь за метр від мами

Надія вивела Володимира, який пересувався на ходунках, із палаючого будинку. Чоловік відкрив ворота, вийшов на дорогу. Окупанти розстріляли Володимира з автоматів. Також убили його дружину Надію.

«Тата вбили десь за метр від мами, яка була біля воріт», – розповіла дочка загиблого Дарія Півень.

Син Володимира, керівник музичної частини, диригент Львівської національної опери Іван Чередніченко, незадовго до початку повномасштабної війни був у батьківському домі в Ірпені. 23 лютого його викликали на роботу до Львова і він поїхав. Саме завдяки батькові, який до виходу на пенсію працював у сфері культури, Іван з дитинства займався музикою.

Володимир Чередніченко закінчив Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтв. У молодості багато танцював. Останнє його місце роботи – Музична спілка. Володимир – потерпілий від аварії на Чорнобильській АЕС, мав інвалідність 1-ї групи, перебував на пенсії за станом здоров'я.

«Коли ми були маленькі, його робота була пов’язана з організацією різних концертів та виступів творчих колективів. Тато дуже любив розповідати різноманітні жарти і небилиці, був дуже комунікабельним. Мабуть, понад усе пишався тим, що син став диригентом. Він скеровував брата до музики з самого дитинства і дуже багато йому в цьому допомагав. Усе своє дитинство я пам’ятаю, що тато щось ремонтував. Дуже багато в будинку зробив своїми руками», – розповіла Дарія Півень.

Останнім часом Володимир мешкав у Києві, окремо від дружини. Влітку 2021-го Надія забрала чоловіка до себе в Ірпінь., адже в той час йому вже було складно самостійно доглядати за собою.

У Володимира Чередніченка залишилися дочка, син та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій