Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила

«Так, я хочу у вас вчитись»: українська біженка вступила до шведського вишу»

переглядів: 33
«Так, я хочу у вас вчитись»: українська біженка вступила до шведського вишу»

Сім'ю 17-річної Люди з рідного дому в Дніпрі вигнала повномасштабна російська агресія. Родина рятувалася від війни у Швеції. Спершу дівчина, яка була ще старшокласницею, була розгублена в чужій країні. Утім 2023 року вона вже вступила у шведський виш – на графічного та веб-дизайнера. До вступу українка готувалась дуже ретельно, водночас завершуючи українську школу онлайн. Зараз же Люда наймолодша у своїй групі: середній вік її колег 20-25 років. «Ти – єдиний відповідальний за свою освіту», – розповідає Люда про свій досвід навчання у новій країні. Захист у Швеції отримали 60 тисяч українських біженців. Ті, хто має відповідний статус, можуть навчатися в країні безкоштовно. Матеріал Радіо Свобода.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Відео Історії мирних жінки молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій