Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Задорожній

"Так сталося, що не оминула біда і наше місто"

переглядів: 46

Задорожній Владислав

Комунальний заклад «Первомайський ліцей № 5, 10 - А клас

Учитель, який надихнув на написання есе: Мартиненко Надія Георгіївна

"Чому бути українцем – це моя суперсила"

«Україно! Ти для мене диво!» - саме словами Василя Симоненка хочеться розпочати своє есе. Я пишаюся тим, що народився і живу на своїй рідній землі, тут пройшло моє дитинство, тут я навчаюся і хочу жити завжди. В цій країні народилися та жили мої прадіди, бабусі, дідусі та батьки.

Для мене Україна – це країна зі славною історією, багатою культурою, своїми звичаями та традиціями. Наші поля, ліси – найбагатші. Наша мова була, є і буде наймилозвучнішою у всьому світі.

За час повномасштабної війни, яку веде країна-агресор, у кожного українця змінилося життя. Люди почали відкривати в собі свою суперсилу: патріотизм, організованість, терпіння, мужність, стійкість. Особисто для себе я визначив, що моя суперсила – це бути українцем і пишатися цим!

Зараз у нашій країні нелегкий час, бо росія хоче знищити нашу неньку, але цього не буде ніколи! На захист Батьківщини стали мужні та відважні козаки, наші воїни-захисники та захисниці, які мають незламний дух і силу української нації. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України. У кожному місті є місця, зруйновані ракетами і не лише…

Так сталося, що не оминула біда і наше місто. 4 липня 2023 року мала відбутися панахида за героєм Олегом Фадєєнком з позивним «Малиш» - сильним, мужнім та відважним воїном. Люди прийшли на площу, щоб вшанувати пам’ять Героя, але…. близько 13:30 пролунав вибух, який нанесли нелюди. Але дух мешканців нашого міста не зламати! Після вибуху я з товаришами попрямував до місця подій, де це все сталося. Ми допомагали людям, чиї квартири постраждали: виносили сміття, прибирали скло, заносили дсп, щоб посклити вікна. Саме в цей час мешканці нашого міста об’єдналися, стали згуртованішими і показали свою незламність та силу. Кожного дня ми донатимо, щоб прискорити нашу Перемогу, дякуємо кожному захиснику та захисниці за кожен новий день, за те, що прокидаємося в своєму ліжку.

Я вважаю, що бути українцем – наша суперсила, прагнення до свободи та воля до життя, бо ми незламні. Як писав Тарас Шевченко: «Борітеся – поборете…». Я впевнений, що дуже скоро вся ця русня буде перебита нашими відважними захисниками та захисницями, бо для того, щоб перемогти – треба бути сильними та сміливими.

Я щасливий, що народився і живу в Україні і пишаюся незламністю духу і силою українського народу!

Україна була, є і буде – це моя Батьківщина!

Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайський 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій