Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Четвертакова

"Своїми руками поклала в цю яму довгоочікувану дитину разом з мамою"

переглядів: 123

57-річна Світлана Четвертакова загинула в Маріуполі 29 березня 2022 року. Поряд загинули онука Мирослава Литвиненко, родички Ірина Тимощенко та Катерина Четвертакова. Снаряд потрапив у будинок, де вони перебували.

Своїми руками поклала в цю яму довгоочікувану дитину разом з мамою

Світлана з донькою Катериною Литвиненко, маленькою онукою та ще двома родичками кілька тижнів переховувалися в приватному будинку в Приморському районі. 29 березня вони планували покидати місто. Катерина вийшла на вулицю оцінити ситуацію навколо. Її родичі зі зібраними речами чекали біля виходу з будинку – там і прилетів снаряд.

«Вибуховою хвилею мене тільки контузило, а ось моєї родини не стало. Поховати рідних вдалося тільки наступного ранку, під обстрілами. Ніколи не думала, що буду всю ніч молитися, аби їхні тіла не згоріли; що буду копати могилу для своєї матусі та донечки. Але копала. І своїми руками поклала в цю яму довгоочікувану дитину разом з мамою», – розповіла Катерина.

Світлана Четвертакова народилася в Маріуполі. Майже 35 років працювала в протитуберкульозному диспансері. Останні 20 років була дезінфекторкою.

«Мама була найріднішою людиною, моєю найкращою подругою. Завжди приходила на допомогу, була моєю опорою. Мій чоловік казав, що його теща найкраща у світі. А коли народилася Мірочка, вона стала найкращою бабусею. Мені не вистачить цілого життя, щоб описати, яка це була людина – дбайлива, співчутлива, найкраща матуся в цілому світі!», – розповіла Катерина.

Світлану із онукою Мирославою перепоховали на Старокримському кладовищі.

У неї залишилися донька Катерина та чоловік Володимир.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій