Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Ларіонова

"Світлану Ларіонову впізнали за сережками"

переглядів: 70

Вночі 2 березня 2023 року ракета С-300, випущена російськими військами, влучила у житлову п’ятиповерхівку в центрі Запоріжжя. У будинку на вулиці Незалежної України, 67 загинули 13 людей. Серед них – Світлана Ларіонова та її донька Ірина. Разом з ними загинув домашній улюбленець кіт Міша.

Світлану Ларіонову впізнали за сережками

«Ракета влучила просто у їхній під’їзд. Вони жили на четвертому поверсі. Від квартири нічого не залишилося. Першою знайшли Світлану Сергіївну. Від удару ракети плити із верхнього поверху зрушилися на неї... У момент трагедії Світлана Сергіївна, найімовірніше, спала», – сказала Олександра Михайленко, подруга доньки загиблої.

Світлану Ларіонову впізнали за сережками, які Ірина подарувала на день народження. Донька робила фото прикрас і надсилала їх своїм подругам.

10 лютого 2023 Світлані Ларіоновій виповнилося 85 років. До пенсії вона працювала вчителькою англійської мови і літератури. Любов до англійської мови та музики прищепила доньці Ірині, яка була співачкою.

«З Ірою у них були дуже ніжні стосунки. Вони переживали і підтримували одна одну. Іра багато подорожувала, але завжди поверталася до своєї старенької мами. Після російського ракетного удару по Запоріжжю 9 жовтня 2022 року вони виїхали до Болгарії, але через два місяці повернулися. Світлані Сергіївні було важко там. Вона казала, що хотіла би доживати віку в Україні й померти у своєму ліжку…», – розповіла Олександра.

Світлану Ларіонову поховали на Осипенківському кладовищі у Запоріжжі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій