Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Котлярова

"Світла пам'ять, дорога Чіка"

переглядів: 43

Життя Вікторії Котлярової відібрав російський обстріл Києва 29 грудня 2023 року. Поряд загинула її мама – Людмила Чорновіл.

Світла пам'ять, дорога Чіка

Вікторії було 27 років. У Київському університеті імені Бориса Грінченка вона здобула освіту за спеціальністю «Фізичне виховання». Грала за збірну футбольну команду свого вишу. Завоювала перше місце у Кубку Києва з футзалу серед студентських команд закладів вищої освіти та друге – у змаганнях «Студентська ліга «Динамо».

Вікторія була учасницею чемпіонату України з футболу серед жіночих команд Вищої ліги, Зимового кубку України з футболу серед жіночих команд Вищої ліги та IV Зимової першості України серед жіночих команд. Встигла пограти за чернігівський «Спартак» й уманський «Ятрань». Спробувала себе і в кіно, зігравши у документальному фільмі режисерки Аліси Коваленко «Домашні ігри».

«Коли читаєш про загиблих цивільних, не знаєш їхніх імен, звучать цифри – 3, 9, 15, 20, 28... А потім, виявляється, що серед них є хтось, кого ти знав. Внаслідок ворожого російського обстрілу Києва 29-го грудня загинула талановита футболістка Вікторія Котлярова, Чіка. Дивишся на кадри з нею у фільмі, як вона усміхається, тренується, грає, робиш стоп-кадри, скріншоти, ніби зупиняючи час, мить, щоб залишити це тут на згадку. Серце стискається, тепер залишається сказати лише: «Світла пам'ять, дорога Чіка», – написала Аліса Коваленко.

«Пам'ятатиму Віку, як світлу, усміхнену і щиру дівчину. Назавжди в наших серцях», – написала колега Міла Гурбуз.

У Вікторії залишилися чоловік, батько, бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій