Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Коломоєць

"Сусіди знайшли її тіло приблизно за тиждень"

переглядів: 18

Лідія Коломоєць загинула 21-22 березня 2022 року у власній квартирі в Маріуполі. Життя жінки обірвалося внаслідок мінометного обстрілу.

Сусіди знайшли її тіло приблизно за тиждень

Лідії було 83 роки. Вона народилася у селі Ялта Донецької області. У дитячі роки переїхала з батьками до Маріуполя. У 1959-му вийшла заміж. У Лідії та її чоловіка Віктора народилася донька Галина. Понад 30 років Лідія працювала на машинобудівному заводі «Азовмаш».

«Бабуся пережила скрутні часи, коли роками не виплачували зарплату, але залишилась вірною справі. Дуже переймалась, коли у 72 роки потрапила під скорочення... Жодного дня бабуся не сиділа склавши руки. У 2017-му ми із чоловіком подарували їй правнука Микиту. Син обожнював свою прабабусю, він згадує її неймовірну випічку та чекає зустрічі з нею. Ми так і не змогли йому сказати, що бабусі Ліди вже немає. Також вона вже ніколи не дізнається, що в неї народився другий правнук, в якого, на жаль, місце народження уже не Маріуполь», – розповіла онука Анастасія Карплюк.

Понад 50 років Лідія Олександрівна мешкала в своїй квартирі в будинку №5 на вулиці Зелинського. Не покидала дім і під час повномасштабного вторгнення. Ані спускатися до підвалу, ані виїздити з міста Лідія не хотіла.

«Бабуся загинула внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Осколок потрапив у голову. Ймовірні дати смерті 21-22 березня 2022 року. Сусіди знайшли її тіло приблизно за тиждень. Тоді був щільний обстріл Приморського району, у багатьох вибуховою хвилею знесло вхідні двері. Сусідка рятувалася у підвалі, а коли поверталася до своєї оселі, звернула увагу, що двері до квартири бабусі не щільно зачинені. Вона зайшла у спальню, де побачила Лідію Олександрівну з осколковим пораненням голови», – розповіла Анастасія Карплюк.

Лідію поховали за будинком, який знищили обстріли. Після окупації Маріуполя тіло ексгумували. Проте місце перепоховання рідним невідоме.

У Лідії Олександрівни залишилися донька, онука, два правнуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій