Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Забишний

"Сусід поховав його у дворі будинку"

переглядів: 15

Життя 61-річного Олександра Забишного обірвалось 15 березня 2022 року – він отримав смертельне поранення внаслідок мінометного обстрілу, коли був на власному подвірʼї в місті Ірпінь. Сусід поховав його у дворі будинку.

Сусід поховав його у дворі будинку

Олександр Забишний був родом із Київщини. Після трьох років служби у морській піхоті вступив до музичної школи у Києві на вечірній відділ по класу бас гітари. Закінчив екстерном – за два роки. Упродовж 1981-1984 років навчався у Київській муніципальній академії музики в естрадному відділі, теж по класу бас гітари. Якісний музичний інструмент тоді було складно придбати і чоловік змайстрував його власноруч.

Олександр керував ансамблем поштамту в Ірпені та працював у технікумі (тепер – Державний податковий університет). Протягом 1991-1996-го років був художнім керівником ансамблю ВІА «Коледж». Певний час працював на телебаченні в Києві, був продюсером.

Останні 10 років Олександр мав інвалідність через хворобу. У рідному Ірпені його доглядала сестра, яка в січні 2022-го захворіла і померла.

«Дядько Саша був доброзичливою, порядною, дуже талановитою людиною. Завжди любив допомагати людям», – розповіла племінниця загиблого, Анжела Лазебна.

Олександра Забишного перепоховали 6 червня 2022 року на Ірпінському кладовищі. У нього залишилися сини, племінниця й інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій