Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Бардакова

"Створення безпечного освітнього середовища було одним з найважливіших завдань"

переглядів: 138

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Наталія Бардакова

Директор Славутицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.

Створення безпечного освітнього середовища було одним з найважливіших завдань

«Якісна освіта в умовах воєнного стану… Як її забезпечити? Мабуть, це головне питання, яке сьогодні виникає в усіх, хто дотичний до освітнього процесу.

Сучасна школа – це місце, де і діти, і педагоги почувають себе комфортно і безпечно як фізично, так психологічно. Бо тільки в такій атмосфері педагоги зможуть повноцінно реалізовувати свій потенціал, а учні розвивати здібності і таланти. А тому, зважаючи на реалії сьогодення, важливою складовою якісної освіти є безпечне освітнє середовище.

Цьогоріч створення безпечного освітнього середовища в закладі для мене, як для керівника, було одним з найважливіших завдань і включало вирішення цілого комплексу проблемних питань, таких як: облаштування укриття, вибір найбільш оптимальної і безпечної форми організації навчання для різних категорій дітей, створення гнучких алгоритмів дій у разі зміни безпекової ситуації в місті, психологічна підтримка учасників освітнього процесу, забезпечення дієвої комунікації.

Якість освіти в умовах воєнного стану ми обговорювали з колегами під час педагогічної ради «Учитель і дитина в умовах війни», що відбулася в закладі 03 листопада.

Ще один надзвичайно важливий, на мій погляд, аспект для розбудови якісної освіти у закладі – формування системи взаємодії усіх учасників освітнього процесу на ціннісній основі. Діяльність закладу, заснована на цінностях, є ефективним шляхом виховання активних, відповідальних, миролюбних, мужніх, чесних, співчутливих і дбайливих громадян. На основі 10 цінностей, визначених учнями, педагогами, батьками, ми сформулювали спільні правила взаємодії у закладі.

Безумовно, якість освіти включає і інші напрями, що є складовою внутрішньої системи якості освіти у закладі. І попри складнощі і постійні зміни в організації освітнього процесу, наразі здійснюємо самооцінювання за напрямом «Система оцінювання здобувачів освіти», з метою отримання об’єктивної інформації про процеси оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти та визначення зон росту з даного напряму.

Враховуючи мінливі умови сьогодення, і педагоги, і батьки, і управлінці освітніх структур різних рівнів – ми всі маємо діяти злагоджено, з розумінням ставитися один до одного, гнучко реагувати на виклики задля створення рівних умов для доступу дітей до якісної освіти».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій