Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Антоненко і Зінаїда Мирленко

"Стратегія росії спрямована на депопуляцію регіону, яка має ознаки геноциду"

переглядів: 31

Олександр Палікот, журналіст Радіо Свобода, зібрав історії людей із сіл та містечок на кордоні з росією

У Білопіллі, що на північ і менш ніж за 10 кілометрів від російської території, 24 березня один обстріл із застосуванням різних видів зброї, включно з бомбами, скинутими з винищувачів Су-35 і безпілотників «Шахед», пошкодив адміністративну будівлю, поліцейську дільницю, три навчальні заклади, дитячий садок, ангар, 10 будинків, вісім багатоповерхівок. Двоє людей загинули, дев'ятеро отримали поранення.

17 липня в результаті нападу на пожежну частину загинули двоє мешканців і 10 осіб були поранені на місці. Після кількох днів боротьби за життя в лікарні помер 22-річний пожежник Сергій Антоненко.

"Стратегія Росії спрямована на депопуляцію регіону, яка має ознаки геноциду", - Альона Яцина.

Місцеві пожежники щодня виїжджають на ліквідацію наслідків обстрілів у цьому районі, повідомив Радіо Свобода керівник місцевої пожежної частини Андрій Зарецький. Влітку та восени вони присвячують гасіння пожеж на полях та зерносховищах, які виникли внаслідок російських обстрілів.

Тимчасово або назавжди виїхало з Білопілля близько 70 відсотків довоєнних жителів, сказав Зарецький. Багато з тих, хто залишився, перебувають у похилому віці або не мають змоги жити деінде.

Будинок Зінаїди Мирленко в Білопіллі був зруйнований ракетами «Град» під час одного з кількох обстрілів 24 березня. Вона втратила надію відбудувати його, але все ще доглядає сад, вирощує фрукти та овочі. Вона не може претендувати на державну підтримку, оскільки її покійний син, який є законним власником будинку, переїхав до Росії та прийняв російське громадянство багато років тому, розповіла вона Радіо Свобода.

Стратегія Росії спрямована на депопуляцію регіону, яка має ознаки геноциду

Зінаїда Мирненко. Її будинок в Білопіллі Сумської області був ушкоджений внаслідок обстрілів з Росії

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Білопілля 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій