Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Серафим Михайлов

"Страшно дивитися, як боляче твоїй єдиній дитині, яка помирає в муках"

переглядів: 82

15-річний Серафим Михайлов помер 30 березня 2022 року в Маріуполі. Він мав рідкісне захворювання – MELAS-синдром. Хвороба провокувала, зокрема, судоми. Серафиму були потрібні ліки та медична допомога, однак через те, що російська армія постійно атакувала місто, він не міг їх отримати.

Страшно дивитися, як боляче твоїй єдиній дитині, яка помирає в муках

Серафим Михайлов народився і зростав у Маріуполі. Любив гратися конструкторами, машинками, охоче малював. Мама Марія виховувала сина самотужки. Сім’я мешкала у мікрорайоні 25 квартал у Маріуполі.

Серафим хворів і після 3 класу через погіршення здоровʼя не відвідував школу, а займався з учителями індивідуально. За словами матері, поставити діагноз хлопчику медики змогли не одразу. Підтвердили MELAS-синдром лише в 2015 році. На обстеження та лікування Серафима збирали кошти всім Маріуполем.

Із 24 лютого 2022 року Маріуполь перебував під шквалом ударів російської армії. Люди не могли безпечно евакуюватися. Через постійні обстріли зникли світло, водопостачання та газ. Не було доступу до ліків та медичної допомоги. Не було когось, хто би прийшов на порятунок Серафиму. 30 березня 2022 року хлопчик помер.

«Серафим мучився від болю, його серце не витримало. Страшно дивитися, як боляче твоїй єдиній дитині, яка помирає в муках, а ти нічим не можеш допомогти. Нічим – ані дати таблетки, ані зробити укол, щоби стало легше. Серафим – прекрасна, найніжніша та найлагідніша дитина. Він завжди відчував, коли мені погано. Поцілує, обійме… Найпрекрасніший хлопчик», – сказала про сина мама Марія Михайлова.

У Серафима Михайлова залишилися мама та бабуся

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій