Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Петро Семенович

«Страшно було, коли обстрілювали»

переглядів: 458

Петро був студентом, коли до рідного дому прийшла війна. У безтурботну юність раптово увірвалася тривога та розруха. З батьками та братом чоловік не один день просидів під землею і мріє лише про мир та життя без конфліктів.

До війни і зараз я із сім'єю живу у Вільховому. Мама працює у школі, батько теж у школі працює – двірником, брат – безробітний.

Коли почалася війна, я ще вчився і з довоєнного часу найчастіше згадую прогулянки з друзями. Страшно було, коли обстрілювали. Ми одразу ховалися у підвал всією сім'єю. Бувало, по 10-20 разів на день доводилося спускатися під землю, а траплялося, що й цілодобово там сиділи. Ні світла, ні газу не було, тому їжу готували на багатті. Потроху працювали, виходили, робили, що треба.

Зараз максимум відсотків на 70 почуваюся у безпеці. Тепер хоч світло не вимикають, можна воду накачати з власної свердловини або чимось запастися.

Хочу, щоб це швидше закінчилося, і ми жили, як раніше, без війни, без будь-яких конфліктів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вільхове 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій