Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Володимирівна

«Страшно було усвідомлювати, що ти постійно перебуваєш під прицілом»

переглядів: 107

Наша сім’я жила в окупації. Я та мій чоловік втратили роботу. Пережили жах окупації. Чоловік отримав декілька мікроінсультів. Із самого початку війни у нас було дуже голосно, бо наш дім на околиці міста у напрямі відомої Чорнобаївки. Небо над головою було постійно, як я кажу, "в клітинку" від літаючих ракет. До визволення міста я з дитиною "жила" у ванній кімнаті: там і навчання проходило, і їли, і спали. Спали постійно в одязі - один на підлозі, а другий - прямо у ваній. Дочекались визволення, дуже раділи. Але потім, коли росіяни почали постійно обстрілювати місто, я з донькою виїхала, а чоловік залишився наглядати за моїм 82-річним батьком, який майже нічого не бачить. Страшно було усвідомлювати, що ти постійно перебуваєш під прицілом: на вулиці, на ринку – озброєні солдати, повз проїжджають броньовики, з яких на тебе спрямовано дуло автомата, навіть удома – щовечора по вулиці проїжджають солдати в машинах, світять у вікна – це в найкращому разі, а в гіршому - коли перед будинком стоїть танк і дуло направлено прямо у вікна. Доводилося стояти у чергах по 5-7 годин і за водою, і за хлібом, і за продуктами, і за ліками. Добре, якщо вистачить. Якось не мали хліба десь шість днів. А коли дитині волонтери дали півбуханки хліба, вона запитала, а можна я відкушу шматочок, і сказала, що це найсмачніший хліб, який коли-небудь їла (хоча він був позавчорашній). Коли чоловік отримав мікроінсульт, лікуватися не було чим. У зв’язку з цим у нього серйозні ускладнення і по теперішній час.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта вода здоров'я робота літні люди (60+) їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій