Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Валентинівна

«Страх, як туман, важкий за консистенцією, наповнює все зсередини»

переглядів: 45

Війна стала тим днем, який змінив моє життя і життя багатьох українців.

Війна забрала почуття безпеки й спокою. Тепер я знаю як звучить вибух. Коли ракета вдаряється об землю, і таке відчуття, що кора Землі проломлюється до самого ядра. Щось неприродне, жорстоке, божевільне. Страх, як туман, важкий за консистенцією, наповнює все зсередини. Але зараз я ціную життя і безпеку набагато більше.

Війна забрала в мене почуття легкості та безтурботності. Зараз я не тільки знаю, а можу відчути, чому прабабуся завжди говорила “Хай тільки не війна”. Ми не в змозі контролювати те, що відбувається. Але позбавитись ілюзій щодо контролю теж корисно. Війна забрала бажання мріяти та можливість планувати майбутнє. Але я нарешті почала помічати життя тут і зараз, не вимагати від себе багато. Бути іноді сильною, а іноді й слабкою.
Позбавила в нас все, житло, роботу. Ми сім'я багатодітна, чоловік помер. Де знайти їжу і воду для дітей, бо кругом дуже страшні обстріли, молилася, щоб мене не вбило під час знаходження їжі і води, боялася за дітей. Вони були дуже налякані, поки ми були в Маріуполі під обстрілами, зовсім не розмовляли, старший боявся померти. Допомагав мені збирати сніг і воду , яка таяла від снігу з криш.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода діти Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій